Ren galenskap!

Clara Lidström, som bloggar och driver bloggen underbaraclaras.se skrev en Expressen-krönika idag som jag kände starkt inför, (då den inte ligger för mig alltför långt bort i tiden). Hon skrev nämligen om att ABF lär ut blivande föräldrar, de håller alltså kurser för blivande föräldrar om bilfödande, alltså om att föda i bilen. Och det är då ett resultat av att BB i Sollefteå stängs ner. För gott. Alltså HELT ÄRLIGT! Världen som vi lever i, mycket har blivit sjukt i den, riktigt sjukt.

Så dessa politiker som nu har bestämt detta (ja denna galenskap!) tycker på fullaste allvar att förstagångsmödrarna och flerbarnsmödrar ska föda sitt högt älskade, efterlängtade mirakel i en bil, någonstans längs vägen till något annat BB (om inte det också har hunnit stänga vill säga…). Utan någon som helst hjälp från varesig en barnmorska, utan hjälp från en läkare, utan hjälp från en undersköterska. Den födande kvinnan ska förlita sig på sin stackars partner (som även han/hon troligtvis är panikslagen) och någon i en telefon som ger instruktioner. Men tänk om något går fel! Det här är bara så hemskt så att jag inte ens vill ta in att jag någonsin har läst om att ABF anordnar kurser om barnafödande i bil. Detta vinner nog högsta pris på ”idioti-galan”.

Stackars, stackars den kvinna, det barn och den familj som ska behöva gå igenom något sådant. När jag läste om detta så kände jag mig upprörd och förbannad. Har han/hon/dem som bestämt detta någonsin själv(a) närvarat vid en barnafödsel i en bil?? Troligtvis inte.

Man brukar ju säga att den sista idioten är inte född ännu, men jag hoppas för Guds skull att han/hon slipper födas i en bil längs vägen till BB…

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>