Världscancerdagen

Idag är det Världscancerdagen. Och jag tror att vi alla känner någon/känner till någon som har drabbats av denna fruktansvärda sjukdom.

Året var 1996, då min Farmor insjuknade i något som heter leukemi. Jag var 11 år gammal då, och hade ingen aning om vad leukemi var, hade aldrig hört ordet ens, innan mina föräldrar berättade.

Jag minns den där allra sista gången jag träffade farmor. Hon låg på ”lassa” (som dem säger uppe i Norrland). Och jag kommer ihåg att hon klagade för oss över att den ena sjuksköterskan var lite hårdhänt när hon skulle ta prover och så. En dryg månad senare var vi ute på landet, då det ringde på telefonen. Farmor hade gått bort. Hon blev bara 70 år. 

Idag tänder jag ett ljus. För farmor som förlorade kampen mot sjukdomen. Och för alla som just nu kämpar.

Farmor, vila i frid <3

cancer

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>