Så viktigt!

Häromdagen såg jag en så himla bra och träffsäker serie i en tidning. Den var ritad på ett komiskt vis, men undertonen var ganska allvarlig, och sådant som var på tapeten för inte alltför länge sedan…

Det här är en återkommande serie som heter ”Lilla Berlin” i tidningen Metro. Jag tyckte att den var så träffsäker och bra. För är det inte så, att alla, precis ALLA ska väl vara välkomna på ett café, eller restaurang, affär eller var som helst?? Vare sig man är liten eller stor, smal eller tjock, rörelsehindrad eller ej, gammal eller ung, färgad eller ej, en som är tatuerad, eller som i det här fallet; en ammande mamma?

Häromveckan satte många av oss på sig olikfärgade strumpor på fötterna, för att visa vad vi tycker och var vi står i Down Syndrom frågan. Att olika är bra. Att vi vill ha ett samhälle som består av olika sorters människor, med olika behov, och förutsättningar, MEN ett samhälle som är jämlikt! Ett samhälle där vi behandlar andra såsom vi själva vill bli behandlade. Jag tror att vi skulle få ett mycket mer kärleksfullt samhälle om vi började bry oss om varandra, och då även om de vi inte känner. En sak jag aldrig kommer att förstå är krig. Att krig och våld föder just det, ännu mer krig och ännu mer våld. Nä det är hög tid att vi börjar behandla varandra med respekt. Man har bara ett liv, och det ska man göra det allra bästa tänkbara av!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>