Mormors Husapotek

Hej igen!

Nu har vi varit ute och gått en sväng, kisse, sambon och jag. Det var härligt, solen tittade fram mellan molnen men det var ganska så blåsigt så det kändes en aning kallt om fingrarna. Men kissekatten tyckte att det var så roligt, hon verkligen älskar att vara utomhus och klättra i träd.

Här är den lilla klätterapan i action <3

Här är den lilla klätterapan i action <3

Förra året när vi i släkten på mammas sida hjälptes åt att städa ur mormors hus eftersom det skulle säljas, hittade jag en sån bra bok där. Den heter passande nog ”Mormors Husapotek”. Satt och bläddrade lite grann i den, och det finns verkligen så många bra råd och huskurer i den! Och det bästa av allt är att de är allihop miljövänliga och naturliga :) kan ju inte bli så mycket bättre, eller hur :)

Min hy i ansiktet är verkligen en bland-hy så att säga. Jag blir lätt torr och stram i huden när jag tvättar ansiktet (och då speciellt vintertid), men sedan har jag även en del stora porer runt näsan och jag blir lätt röd och huden känns irriterad. Jag brukar nästan, nästan jämt använda produkter av märket ”Lush”. Då jag tycker att de funkar bäst på min hy. Och det bästa med Lush-produkterna är att de allihop är ekologiska, icke djurtestade, miljövänliga och förpackningarna är 100 % återvinningsbara :) :) Det är helt enkelt ingredienser som kommer från naturen helt och hållet (yey!)

Här är min favoritansiktskräm…

Lush-Celestial

Lush-Celestial

…och favvo-rengörningstvålen för ansiktet…

Lush-Herbalism

Lush-Herbalism

…och sist men inte minst, kroppskrämen jag fick av sambon i julklapp (kan tilläggas att den snart är slut… hint hint) 😉

Lush Dee-Lite

Lush Dee-Lite

Här kommer ett superbra recept för er som, precis som jag, har lite stor-porig hy och lätt blir blank i T-zonen (panna, näsa och haka) som jag tänkt prova (ur. ”Mormors Husapotek” – andra upplagan):

Värt att testa!

Värt att testa!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>