Njuter av julen en liten stund till…

Ja, jag VET att tjugonde knut har varit, och att det är då granen och julen ska ut. MEN det är ju så mysigt med allt julpynt hemma hos oss. Och nu när det är snö och allt, (vilket det inte var på julafton, då det ska va snö). Då tycker jag att man får ha kvar julen lite till. Så att man hinner njuta ordentligt liksom. Så därför har vi kvar våran jul lite till. Men nu i veckan åker granen ut i alla fall.

Den här julen som var har jag faktiskt gjort en hel del julpynt själv. Tycker liksom att det har blivit roligare och roligare att skapa någonting eget. Dels har jag gjort en julgrupp (mäkta stolt), designat om ett rött blockljus med lite tomtar och flugsvampar på ståltråd, och för att inte tala om den vackra grenen min sambo hittade uppe i Norrland i somras, som legat ute i uterummet halva sommaren och hela hösten, och som jag sedan tog in och hängde upp på väggen. Och på den virade jag en röd girlang med små bollar på och sedan hängde jag dit två stycken stora kottar jag hittade på våran lilla väg, som jag målat med skimrigt nagellack, (hade inget annat lack så det fick bli det, funkade lika bra med det). Superfint blev det! Känner mig så stolt!

Jag har även traditionsenligt bakat pepparkakor, även gjort pepparkaksrulle med lingon och chokladglöggtårta :) vilket vi avnjöt på Annandagen, då vi hade vårat annandagsfika :)

Åh det är sååå vackert här ute på landet! Och speciellt nu när snön ligger tjock, som en vinter-saga helt enkelt :)

20140118_192718

Min egna julgrupp, dock med en ehhumm lite vissen hyacint…

20140118_192611

 Någon glömde visst sina små vantar på jualftonskvällen…

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>