Barndomsminnen…

Hej!

Så var det måndag igen, och helgerna bara springer förbi, medan veckan sniglar sig fram… Alltid samma visa, jag förstår inte… 😉

I helgen har jag och sambon hjälpt mina mostrar med mormors hus eftersom hon ska flytta (hon har fått en lägenhet i ett äldreboende). Det var mycket känslor inom en. Det kändes som att ett kapitel i livet var över, och ett nytt tog vid. Samtidigt som det kommer att bli jättebra för mormor, så var det ändå sorgligt.

Jag gick runt i hennes hus och tittade på sakerna och mindes. Jag har sovit över där flera gånger när jag var liten, både jag själv, och jag och mina kusiner. Det var när både mormor och morfar levde.

Det jag minns från den tiden var att när man var där och sov över så fikade vi väldigt ofta. Kommer ihåg att jag tänkte ”men fikade vi inte för bara en liten stund sedan…?

Och när jag vaknade på morgonen så åt vi ofta rostbröd, med marmelad eller leverpastej och saltgurka på till frukost. Sedan gick vi ut och gick en lång promenad med mormor och morfars hund. Vi gick säkerligen närmare runt en timme, men mysigt var det! Vi gick bl.a. i skogen, där vi gömde hundgodis som hunden skulle leta efter, och så pratade vi ofta om att jag önskade mig en hund.

Vi gick förbi olika hus, och mormor berättade att ”där bor den hunden, och där bor den…” Och så fick man inte säga ordet katt högt, för då började hunden skälla. Och ibland stannade vi till i en lekpark som ligger i skogen, och jag hann leka lite grand också :)

Sedan när vi kom in igen efter vår långa promenad brukade vi sätta oss och vila ibland eller så ställde sig mormor och gräddade plättar, (min dåvarande och nuvarande favoritmat 😉 ) så att det osade i hela köket.

Och sedan åt jag så många plättar jag bara kunde få i mig :)

Ibland åkte vi och handlade nere i deras lilla centrum. Då gick vi alltid på Konsum som det hette på den tiden 😉 Och morfar körde, och vi stod alltid parkerade i Konsums p-garage.

När vi sedan kom tillbaka hem till dem igen, brukade vi ibland spela ett sällskapsspel som heter ”Hälsoresan”. Det tyckte jag var så roligt. Och vips som det var kom mamma och pappa, och vistelsen hos mormor och morfar var över för denna gången!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>